Tijd voor verandering

Een verbouwing kost veel geld. Het is dat ook iets wat mensen doen als je er een tijdje goed voor gespaard hebben. Zonder een goede buffer is het ook zeker niet een wijze beslissing om zoiets te laten gebeuren. Als je toch graag wilt verbouwen, maar niet al te veel geld eraan kwijt wilt, is het slim om voor goedkopere materialen te kiezen en een groot deel zelf uit te voeren.

Soms iets uit handen geven

Bepaalde zaken moet je echt aan een professional overlaten. Zoals elektriciteit en waterleidingen, daar wil je zelf niet aan gaan zitten! De schade die je kunt veroorzaken zullen altijd duurder uitvallen dan wanneer je meteen een expert had ingehuurd. Maar dingen die je potentieel wel zelf zou kunnen doen zijn bijvoorbeeld kastjes schuren en verven, vloeren betegelen of laminaat leggen en muren schilderen of stucen. Bijvoorbeeld een cement muur badkamer is prima te doen!

Dit pak je zelf aan!

Cement is een goedkope bouwstof die je makkelijk bij de bouwmarkt kunt verkrijgen. Omdat het een relatief simpele techniek is die je hiervoor gebruikt, is het zelfs voor de beginners een mooi project om aan te pakken. Zelfs met twee linkerhanden moet het lukken! Ben je nou echt niet zeker van jouw skills? Dan kun je altijd nog een korte cursus volgen voorafgaand aan het klussen. Een cement muur badkamer is dan echt geen enkel probleem meer!

Door zelf je muur te maken bespaar je ook zeker veel kosten. Misschien is het ook leuk om samen met je partner of oudere kinderen te doen. Je kunt namelijk met z’n allen beslissen welke kleur en afwerking je erop wilt zien. Wil je een lichte badkamer? Dan ga je voor een cement muur badkamer met meer wit pigment erin. Heb je graag een strakke afwerking, dan kun je na het droogproces er met de schuurmachine overheen. Heb je liever een stoere look, dan laat je het zo! Vanzelf heeft beton een wat ruwe uitstraling, perfect als je hiervan houdt.