Kenmerken van palmbomen

Als je een plantenliefhebber bent en op zoek bent naar soorten kamerplanten, dan kun je een palmboom uit de lijst kiezen. Palmbomen zijn sierplanten met bungelende groene bladeren die lijken op kokospalmen, maar palmbomen worden gecategoriseerd als sierplanten. Palmbomen behoren tot de beste sierplanten om vervuiling op te nemen, zodat ze binnen zeer goed kunnen worden neergezet. Onderhoud is ook eenvoudig. Het is simpelweg door de palmboom op een plek te zetten die niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht en hem regelmatig water te geven, dan zal je palmboom goed groeien. Maar je moet geen planten in de kamer zetten, want ’s nachts zal de plant kooldioxidegas afgeven dat ons lichaam niet nodig heeft.

Palmboomsoorten

Er zijn veel soorten palmbomen, dus kies niet de verkeerde soort palmboom, want sommige soorten bomen kunnen wel 16 meter hoog worden. De koningspalm is bijvoorbeeld een plant die torenhoog kan groeien als een kokospalm. Daarom is de koningspalm geschikt als hij in een groot gebied wordt geplant, zoals een tuin of aan de kant van een grote weg. Naast de koningspalm zijn er prinses palmen, fles palmen, bamboe palmen, waaierpalmen, rode palmen, Japanse palmen en gele palmen.

Palmbomen zijn geschikt als kamerplanten

De palmsoorten die geschikt zijn voor kamerplanten zijn gele palmen en rode palmen. Sommigen geloven dat gele palmbomen geluk brengen. Wil je hem als kamerplant gebruiken, dan kun je een gele palmboom in een pot zetten. Gele palmbomen hebben het vermogen om verschillende soorten vervuiling en sigarettenrook op te nemen. De mini palmboom is het meest geschikt als deze als kamerplant gebruikt gaat worden omdat hij maximaal 3 meter hoog wordt. Naast gele palmbomen kunt u kiezen voor rode palmbomen. Deze palmboom heeft een hoge prijs en de stam is knalrood waardoor hij zeer uniek is en geschikt als kamerplant.